Träna dig glad

by admin

Att motion är bra för oss är något som de flesta tar för givet. Forskning har också bevisat att så är fallet. Tyska forskare visar att motion frisätter endorfiner, enligt Illustrerad Vetenskap. Endorfiner är en typ av ”glädjehormoner”. De får dig att bli gladare, må bättre och kan även minska smärta.

Det är också känt att solljus får oss att bli piggare och må bättre. På vintern kan det vara svårt att få tillräckligt med solljus, vilket kan leda till D-vitaminbrist och trötthet. Är du trött och lite nedstämd under vinterhalvåret? Ta då en titt på vår artikel i ämnet för lite matnyttiga tips.

Träna dig glad

Skidåkning för vinterglädje

Många gillar löpning under de varma månaderna, men på vintern kanske det inte blir av lika ofta. Skidspår finns dock runtom i landet under vintermånaderna och skidåkning kan därför vara betydligt enklare att ägna sig åt. Skidåkning tränar verkligen hela kroppen och din kondition, samtidigt som du får frisk luft och dagsljus. Du använder hela kroppen för att ta dig fram i skidspåret. Benen får jobba mycket och även armar och axlar får sig ett träningspass. Samtidigt som skidåkning tränar dina muskler, så är det en bra utmaning för din kondition.

För att ge dig ut i spåret behöver du givetvis skidor, utöver detta ett par bekväma och varma pjäxor, samt stavar. Sköna handskar och bekväma vinterkläder gör skidåkningen lättare och roligare, och valla för skidorna hjälper dig att komma fram i spåret.  Länna Sport har ett stort utbud av längdskidor och annan utrustning. Har du möjlighet att åka förbi dem i Stockholm är det bäst eftersom du då kan prova ut skidan. Beställer du över nätet provar de spannet åt dig för att du ska vara säker på att det kommer att passa.

Längta efter vintern

Något roligt att se fram emot under vintern gör att vintermånaderna inte känns lika mörka, utan du får istället njuta mer av dagsljuset. Vissa skidspår är också upplysta så att du kan ta en skidtur på vinterkvällen innan du myser ner dig i soffan med en kopp te eller varm choklad.