Brygg din egen öl

by admin

Du vet hur den smakar när den smakar som bäst. Lager, IPA, porter, pale ale – kärt barn har många namn. Om du inte har tiden för att smaka dig igenom alla sorters öl finns hjälpsamma guider på nätet för dig som är nybörjare. När du brygger din egen öl har du själv makten över att bestämma hur den ska smaka – roligt va?

Inte så krångligt som du tror

En annan fördel med att brygga egen öl är att du själv har kontroll över hur stark du vill ha den. Att brygga öl hemma är faktiskt en relativ enkel och rolig process. Vissa saker kan du behöva ha hemma, som till exempel en större kastrull och en slev. Allt det andra du behöver hittar du på nätet. För dig som är nybörjare är det kanske allra enklast att börja med en ale, som gärna får jäsa i rumstemperatur. Annan typ av öl kan kräva lite svalare temperaturer.

För både nördar och amatörer

Du är inte ensam om ditt intresse då allt fler svenskar satsar på ölbryggandeBeställ online det du inte har hemma eller kan tänkas behöva. Oavsett vilken nivå du ligger på finns det någonting för dig. Dessutom kan du hitta massvis av inspiration till ditt hemmabryggeri på nätet.