Hur du dukar bordet för en storslagen italiensk middag à la Montazami

by Viktoria Bergström

Maria Montazami är känd för sin eleganta och klassiska stil när det kommer till mat och dukning. Om du vill bjuda på en storslagen italiensk middag som imponerar på dina gäster, har vi några tips på hur du kan duka bordet precis som Maria Montazami skulle göra.

Skapa en inramning för måltiden

För att skapa en stämningsfull inramning av middagen är det viktigt att tänka på bordets dukning och dekorationer. Använd en vit eller neutral färgad duk som utgångspunkt och placera ut stora tallrikar i porslin längs med bordet. Placera ut en servett bredvid varje tallrik och lägg gärna till en dekorativ tallrik eller glas under servetten.

Välj rätt bestick och glas

För en italiensk middag är det viktigt att välja rätt bestick och glas för att matcha rätterna som serveras. Lägg en matsked, en gaffel och en kniv på varje tallrik, och placera en vinglas bredvid tallriken. Om du serverar flera olika viner under middagen, placera glasen i ordning efter vinerna som serveras.

Lägg till dekorativa detaljer

För att skapa en extra festlig stämning kan du lägga till dekorativa detaljer på bordet. Placera ut ljusstakar längs med bordet, använd en dekorativ vas med blommor som borddekoration, eller använd servettringar för att ge servetterna en extra touch av elegans.

Tänk på bordsplaceringen

För att dina gäster ska känna sig bekväma och välkomna är det viktigt att tänka på bordsplaceringen. Placera gästerna bredvid varandra i en avslappnad och bekväm position, och se till att alla har gott om utrymme för att röra sig och prata under middagen.

Sammanfattning

För att duka bordet för en storslagen italiensk middag à la Montazami, tänk på att skapa en inramning som är både stilren och festlig, välj rätt bestick och glas, och tänk på att lägga till dekorativa detaljer som ger middagen en extra touch av elegans. Glöm inte att tänka på bordsplaceringen för att skapa en bekväm och avslappnad stämning under middagen.