Tänk positivt

by admin

Låter så enkelt men det är träning, träning, träning som gäller. Man tror att pessimister lever längre eftersom deras negativa inställning gör att de undviker risker och provar inte nya saker. Optimister kanske lever kortare liv men deras livsglädje är större och därmed måste man anta att de lever lyckligare liv.

När man mår dåligt, deprimerad eller bara har en dålig dag, är det svårt att se ljuset. Man undrar hur man någonsin varit glad och hur man ska komma dit igen. Första steget är faktiskt att tänka positiva tankar och försöka hitta någonting som gör dig glad. Gillar du att läsa, blir du glad av att umgås med familjen eller att vandra lugnt i skogen så är det det du ska göra och tänka på. Dröm dig bort till skogen och försök glömma det som gör dig ledsen. Det ger ingenting att älta de onda tankarna om och om igen. Det kommer inte att göra saker och ting lättare.

Det är ingen lätt sak att be om. Att be en ledsen människa att tänka glada tankar kan kännas som att be rullstolsbundna att gå. Men träning kommer slutligen att ge resultat. Till slut kommer negativa tankar att snabbt skjutas bort av de positiva. Du kommer att strukturera om ditt tankemönster. I slutändan kommer små motgånger att få dig att skratta. För du vet exakt hur tillfälliga dessa är och vad du behöver gör för att överkomma dem.