Må bra

by admin

Vi behöver olika saker för att må bra, det gäller att ha en fungerande helhet för att må bra och känna sig glad. Några viktiga komponenter är bland annat mat, motion och sömn.

Mat

Vi bör äta regelbundet och näringsriktigt för att få i oss tillräckligt av de vitaminer och mineraler som hjälper kroppen att fungera optimalt.

Motion

När vi rör på oss ökar de signalsubstanser i kroppen som får oss att känna välbefinnande. Det behövs inga dyra gymkort eller komplicerade träningsredskap. Att promenera eller småjogga regelbundet gör underverk för humöret och hälsan. Det finns intressant forskning som visar att människor med klinisk depression blir lika mycket hjälpta av ordentliga promenader som av depressionsmediciner. Att vistas i naturen mår vi bra av.

Motion

Sömn

Sömnbehovet varierar från människa till människa. De flesta av oss behöver 8 timmars sömn per natt, medan andra klarar sig bra med 6 timmar och några fungerar inte om de inte får sova 9 timmar. Man måste hitta sin egen sömnrytm och se till att man får den sömn man behöver.

Hemmet

Har du det trångt, rörigt och ostädat hemma? Enligt Feng Shui bör man ”rensa i röran”. Släng ut sådant du inte använder. Om du inte har använt en sak på två år, kommer du aldrig att använda den. Vi mår bättre om det är rent och städat omkring oss. Idag kan alla anlita någon som städar om man inte hinner själv. Du kan till och med anlita någon för att stryka om du känner att rentvätt högen blir för stor. Ett rent hem med var sak på sin plats, kanske en blomma på bordet och musik vi tycker om, kan alltid få oss att må bättre.