Gott till kalaset

by admin

Att bjuda på något gott när man bjuder till ett kalas är ju en självklarhet, frågan är ju vad man ska bjuda på? Det finns så mycket gott så vi kommer att tipsa dig om några favoriter som säkert gör succé på barnkalaset!

Glada barn på kalasPå barnkalas är det inte fel att även bjud på något matigt så att barnen håller blodsockret och humöret på en jämn nivå. Det blir då ett mycket roligare kalas.

Innan det söta presenteras så vill vi därför tipsa om de smarriga pizzabullarna, (se recept) istället för att göra en vanlig pizza så kavlas degen ut i en rektangel och fyller på med ingredienserna, rulla sedan ihop allt som en rulltårta och skär den i ett par centimeter tjocka skivor. Lägg dessa på en plåt och grädda efter sista jäsningen för färdiga och smaskiga pizzabullar.

När väl pizzabullarna är uppätna och leken är över så självklart så ska ju en fantastisk god tårta bjudas på, här tipsar vi om en prinsesstårta som passar till de yngre barnen. Men själva dekorationen på tårtan kan ju förändras beroende i vilken ålder födelsedagsbarnet är. För att få lite inspiration kan du surfa runt på nätet där hittar du massor av fina tårtdekorationer men även annat som du kan tänkas behöva när du ska planera ett barnkalas.

Gillar barnen inte tårta finns det även andra smaskiga sötsaker att bjuda på till kalaset. Glass brukar vara ett säkert kort för barnkalaset. För att underlätta kan du göra en stor marängsviss. Det här behöver du;

  • Vaniljglass
  • Maränger
  • Bananer
  • Chokladsås
  • Strössel

Barnkalas

De flesta tycker om när det är kalas, så varför inte lägga ner lite extra tid och kärlek när vi fixar och donar inför ett kalas så det ser lite extra gott och fint ut på borden med dekorationer både på tårtor och bord. Med rätt så enkla medel kan du få det fint på bordet inför ett kalas, varför inte använda barnens leksaker som dekorationer på bordet. Efter de ätit tårtan och lekarna ska sätta i gång så kan de använda dessa att leka med fram tills nästa aktivitet händer på kalaset. Partyhattar i all ära, men att göra egna festliga hattar är väl ändå roligast, kolla in videon här nere hur du viker partyhattar av vanliga dagstidningar, billigt och bra.

Vi hoppas du fått inspiration till en rolig och gott barnkalas!