Hitta naturliga kosttillskott som passar dig

by Viktoria Bergström

Vad är egentligen kosttillskott, fungerar de och behöver vi verkligen dem när vi redan äter en balanserad kost? Kosttillskott har funnits sedan urminnes tider, i sin naturliga form. Då människan samlade växter och genom erfarenhet lärde sig om deras egenskaper.

Kosttillskott är vitaminer och mineraler i koncentrerad form. Som är till för de personer som inte får i sig nödvändiga vitaminer och mineraler i kosten. Vilket bland annat äldre och sjuka, men även de som tränar mycket kan behöva.

Naturliga kosttillskott

Det som är nedlagt i naturen är som en del av oss. Vilket folk i urminnes tider har haft kunskap om. Naturliga kosttillskott är baserade på organiska produkter som värnar om miljön. Odlare med traditionella metoder utvinner kosttillskott från noga utvalda växter. Eftersom det kommer från naturen kan man nästan likställa växterna med hälsofrämjande kost, fast i koncentrerad form. I Indien växer naturens mirakelträd Moringa som ger en olja från dess frön. Redan de gamla egyptierna använde oljan som ingrediens i välgörande salvor för hud, hår och infekterade sår. Samt Boswellia träd vars kåda som har använts i tusentals år för att lindra ledvärk.