Du har glädjen i jackfickan!

by admin

Tänk så mycket kul man kan ha med sin smarta telefon. Den är en riktig glädjemaskin som man dessutom alltid har med sig. Visst har man massor av nytta med telefonen, men inte skulle det säljas så många smarta telefoner idag om det bara var för nyttan, nej nog är det mycket för att man göra så många underhållande och roliga saker med den.

Mobilen

TV i mobilen

Ett fenomen som smarta telefoner och surfplattor fört med sig är att alla TV-program med stor publik har en app eller en mobilanpassad sida där men kan få extra information om vad som händer i programmet eller kanske rösta på något, kolla exempelvis TV4 Play. Detta är ett fenomen som har fått ett eget namn av mediefolket, Second Screen. Dessutom börjar det dyka upp mer och mer tv och film tjänster som även har en app där du kan ladda ner eller direkt streama från sidan det du vill se för en överkomlig månadskostnad, tex Viaplay är en sån sida.

Information i mobilen

Du kan via din mobil också nå all tänkbar information oavsett om det så är att du vill veta nyheter om vad som hänt runt om i världen eller om det är det senaste skvallret från Hollywood. och detta kan du i apparna ställa in som pushnotiser så att du inte ens aktivt själv behöver söka efter vad som senast hänt. Du kan också snabbt ta reda på någon saknad information genom en enkel googling till exempel om du undrar när nästa bussen går hem eller om kompisgänget har en debatt på krogen om vad något betyder. Enkelt är det löst via telefonen. Eller för att inte tala om alla pod-program som finns där du kan lära dig om oändligt många olika saker eller bara följa ett trevligt underhållsprogram.

Musik i mobilen

Idag känns också cd-spelare och i-podar helt onödiga eftersom du har din spelmaskin redan i telefonen. Antingen så har du under telefonens egna musikapp din köpta eller nedladdade musik eller så streamar du via tex spotify.