Sommarlugn

by admin

Sommaren är den perfekta årstiden för att hitta lite lugn och ro. I Sverige blir vi genast mer vaken och äventyrslystna när vi får se riktigt solsken. Om de mörka månaderna har tagit hårt på oss är sommaren en antidepressiv period.

Trädgårdsmys

Även de som inte anser sig ha gröna fingrar kan hitta en härlig stillhet och ett inre lugn i sin egen trädgård. Bor man i lägenhet men har balkong har man kanske plats för ett litet växthus eller åtminstone blomlådor. Att gräva i varm jord och plantera ger en tillfredsställelse, som om man hjälper växten att överleva. Det ser också väldigt vackert ut och man kan känna sig stolt när frön börjar gro och de första små stjälkarna syns i mullen. Lev dig in i rollen som trädgårdsmästare. Köp de nödvändiga verktygen så du kan leka i trädgården hela sommaren. Skaffa lämpliga kläder som skyddar kropp från krämpor och smuts. Hos Garden Home kan du exempelvis hitta Garden Girls fina kläder.

Egen strand

Nu pratar vi inte om att bli miljonär och anlägga en egen strand. Ta ut cykeln ur boden, packa ner en filt, solglasögon, lite underhållning och badkläder. Åk ut på en cykeltur och se vilka stränder som är bäst. Gillar du liv och sorl, samt möjlighet att byta om ostört är de större badplatserna perfekt. Där kan man också hitta volleybollplaner eller en grillring. Vill man istället bada i fred, kanske få chansen att nakenbada, så måste man åka ut och kolla läget. Finns det någon plats i närheten som inte blir lika besökt? Hitta din perfekta strand och så fort du blir less på att gå omkring i hemmet så tar du fram cykeln och åker! Kolla in Expressen lista över de bästa stränderna för lite tips!