Planera semestern

by admin

Går du och drömmer om en semester på en paradisö? I dagens samhälle är det inte alla som har råd att åka på en drömsemester, men nu behöver du inte tänka på det ekonomiska längre.

Forskning har visat att det räcker att planera en sådan resa för att du ska känna dig lycklig. Bara tanken på en resa räcker för att du ska må bra och man kan faktiskt se den här typen av lycka i hjärnan. Ett knep som är bra att ta till är du ser till att ha något att se fram emot, det behöver inte vara något märkvärdigt bara det är något som gör dig glad.

Om drömsemestern till Seychellerna känns alltför avlägsen för att tjäna som något att se fram emot, är det bättre att planera en semester i Sverige. Höga kusten är ett utmärkt val.

Höga Kusten

Söker du en fridfull och avslappnad destination kan du inte välja bättre än Höga kusten. 18 km norr om Örnsköldsvik hittar du till exempel en naturskön camping som ligger intill Mosjön. Eftersom campingen ligger nära sjön finns det möjlighet till ett svalkande bad i sommarvärmen eller varför inte passa på att slappna av med en stunds ädelfiske.

För den som vill ha en riktig naturupplevelse är Höga kusten ett riktigt bra val. De kustnära bergen, skärgården och de djupa skogarna hittar du inte samlade på en och samma plats någon annanstans i Sverige. Vill du semestra på vintern kan du ge dig ut på snöskovandring i Skuleskogens nationalpark eller åka skidor vid Skulebacken. Den har också en del som är särskilt anpassad för snowboard.

På sommaren är Höga kustleden ett bra val. Den räknas som en av de bästa vandringslederna med sina 127 km i vacker, omväxlande natur.

Det finns mycket att se fram emot här, med andra ord.