Planera partaj

by admin

Födelsedagar, midsommaraftnar, möhippor, svensexor eller afterwork. Antalet olika typer av partaj vet inga gränser! Men när man tänker sig att anordna en sammankomst för ett mindre eller större antal människor så är det nog bäst att man bestämmer sig för en typ av fest eller ett tema. Det är ju ändå som roligast när alla är med på samma villkor så att inte någon tror att det är en maskerad och någon en finare bjudning!

De allra flesta typer av festligheter brukar ju faktiskt vara trevliga, så att ranka vad som är bäst och sämst i festsammanhang här blir det inte fråga om. Däremot kommer det lite tips för hur du ska planera din fest.

Det första du med fördel gör är att du bestämmer ett datum och en tid. Om det är ett större antal gäster så är det bäst att inte ändra det första datumet och tiden även om det är någon som inte kan deltaga. För om du ändrar så är det ganska säkert att det istället är någon annan som får förhinder och inte kan komma. Vid större sällskap får man helt enkelt räkna med detta.

Nästa tips är att se till att noggrant, en tid i förväg, göra en lista på vad som behöver inhandlas. Det kan vara mat, dryck, kostymer, partytält, ja sådant man kan tänkas behöva till en fest. Det sista tipset för nu liknar det första tipset och handlar om att vara proaktiv. Om du måste göra allt till festen strax innan gästerna ankommer så kommer den stressen att sitta kvar i kroppen och du kommer förmodligen inte att njuta lika mycket som om du varit klar i tid och bara lugnt och avslappnad kunnat invänta dina festdeltagare.

Några enkla tips bland många. Ha så kul på festen nu!