Håll dig varm

by admin

Åtminstone i de norra delarna av landet så har temperaturerna på morgnarna nu börjat krypa ned mot nollstrecket och till och med under detta. Är man det minsta frusen av sig så är det då dags att börja klä sig ordentligt.

Element

Det finns ett talesätt att man ska svettas in våren och frysa in hösten. Talesättet har att göra med huruvida man blir sjuk om man klär av sig för tidigt på vintern och om man kommer att frysa mycket mer om man klär på sig för tidigt på hösten. Rönen går isär något hur stor sanningsgraden är i detta men vi tycker att det finns en poäng med åtminstone att man ska vänta med att klä av sig för mycket när det är tidigt på våren.

Men på hösten så vill vi tipsa om att ordna det för sig med plädar, filtar och kuddar i massor till hemmet för att kunna krypa ned när det börjar krypa ned mot obehagligt låga grader utomhus. Värst är det dock oftast när det ligger i gränslandet mellan varmt och kallt – förutsatt att man bor i lägenhet. Detta beror på att värmen inte är påslagen i någon större utsträckning när det inte hunnit bli riktigt kallt, vilket gör att det under några veckor kan kännas riktigt kallt i lägenheten. Är du frusen av dig, lid inte, införskaffa dig ett extraelement istället. De kostar inte så mycket och kan göra din tillvaro mer dräglig.