Bra redskap och tillbehör till köket

by admin

Idag finns det en mängd köksredskap på marknaden. Det kan vara svårt att veta exakt vilka som faktiskt behövs. Stekpannor, kastruller och bra knivar är A och O för matlagning. Bunkar och vispar är viktiga för bakning. Utöver dessa standardprodukter finns det en mängd andra smarta köksredskap- och tillbehör.

köksredskap

Välja köksredskap- och tillbehör

För att undvika att köpa på sig onödiga köksredskap bör du börja med att ställa dig frågor om vad du gör i köket. Lagar du mat ofta, och i så fall vilken sorts mat? Tycker du om att baka? För en person som inte bakar ofta kan en bakmaskin vara onödigt. Om du brinner för matlagning kan produkter som en wokpanna, mandolin eller trancherkniv kännas som bra investeringar. Multifunktionella redskap som mixerset, samt andra set med exempelvis kastruller och knivar är bra att satsa på – detta brukar dessutom löna sig rent ekonomiskt. Hos Kitcha hittar du det mesta du kan tänka dig inom matlagning och köksredskap.

Undvika plast i köket

Hur du får till det kompletta köket är egentligen upp till dig, och beror på hur mycket tid du spenderar i köket, samt vad du tycker om att laga och/eller baka. En sak som kan vara bra att tänka på är dock vad som är mindre bra att ha i sitt kök. Må bra skriver dom om att i hög grad undvika produkter i plast kan vara smart, då plasten innehåller kemikalier som kan vara farliga. Byt till exempel ut matlådor, skärbrädor, bunkar och slevar i plast mot alternativ i till exempel trä, porslin eller rostfritt stål.

Förvara köksredskap

Med många köksredskap i hemmet kan köket kännas överfullt. Det finns flera olika sätt att lösa detta på. Ett av dem är att tänka smart gällande förvaringsutrymmen. Du kan till exempel sätta upp fler förvaringsutrymmen på höjden. Mobila köksöar skapar också nya förvaringsutrymmen i ditt kök, samtidigt som det ger dig ytterligare en arbetsyta, som du kan se på de bilder som Sköna Hem lagt upp.

Smarta saker i köket

Det finns hur många smarta saker som helst som man kan stoppa in i ett kök. En del mer nödvändiga än andra. Disktrasans givna plats i ett kök, brukar vara på kranen eller slängd över kanten mellan de två hoarna. Kanske inte de mest praktiska lösningarna, då den för det första är i vägen och kommer förmodligen att vara blöt och bli sur fort. Det finns bot mot detta. Det finns lite olika varianter på marknaden idag och en är den med magneter, som man sätter fast på insidan av diskhon och sedan hänger trasan över.

För den som marinerar sitt kött ofta, finns det en snabbmarinerare som med hjälp av vakuum drar in marinaden i köttet fortare och samtidigt mörar köttet. Du kan också använda den till att förvara mat under vakuum, vilket bevarar fräschören och smaken längre än traditionell förvaring.